Sağlık Çalışanlarının İnfluenza Aşısı Hakkında Bilgi, Tutum Ve Davranışlarının Değerlendirilmesi

Elif Kılıçoğlu

Anahtar Kelimeler: influenza aşısı, sağlık çalışanları, tutum, davranış

Amaç:

Bu çalışma ile sağlık çalışanlarının influenza aşısı hakkında bilgi, tutum ve davranışlarını değerlendirerek, yüksek olan aşılanmama oranlarının nedenlerinin belirlenmesi ve irdelenmesi, influenza infeksiyonunun önemi, aşının faydaları gibi konulara dikkat çekerek aşılanma oranlarının artırılması amaçlandı.

Gereç ve Yöntem:

Etik kurul onamı alındıktan sonraki 4 ay boyunca Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık çalışanlarının influenza aşısı hakkında bilgi, tutum ve davranışlarının değerlendirildiği tanımlayıcı bir çalışmadır. Araştırma, Mart 2018 ile Temmuz 2018 arasındaki 4 aylık sürede gerçekleştirilmiştir. Sağlık çalışanlarının önceden hazırlanmış anket sorularına cevap vermeleri istenmiştir. Anketler, katılımcıların çalışma hakkında bilgilendirilmesi ve sözlü onamlarının alınmasından sonra uygulanmıştır. Verilerin tanımlayıcı istatistiklerinde ortalama, standart sapma, medyan en düşük, en yüksek, frekans ve oran değerleri kullanılmıştır.

Bulgular:

Çalışmanın sonuçlarına göre; katılımcıların %50,8’i doktor, %49,2’si yardımcı sağlık personelidir. Çalışmamıza katılanların %59,1’i hiç mevsimsel influenza aşısı yaptırmadığını, sadece %3,3’ü her yıl düzenli aşı yaptırdığını ifade etmiştir. 2017-2018 sezonunda influenza aşısı yaptıranların oranı ise sadece %5,2 dir.
Bilgi düzeylerini ölçmeye yönelik sorulara verilen cevaplar değerlendirildiğinde; katılımcıların toplam bilgi puan ortalaması 6,7+2,9; median değeri ise 7 olarak bulunmuştur. Çalışmamıza katılan sağlık çalışanlarının %45’i median değerin altında kalmıştır. Açıkça görülmektedir ki; sağlık çalışanlarının influenza aşısı olma oranları, aşı ile ilgili tutumları ve bilgi düzeyleri istenen seviyelerde değildir.

Sonuç:

Sağlık çalışanlarının influenza aşısı olmama nedenlerine bakıldığında aslında bu nedenlerin çoğunun, ülke çapında yapılacak sağlık çalışanlarında bilinçlendirme ve farkındalığın artırılmasına yönelik eylemler ve stratejilerle ortadan kaldırılabilmesi mümkün gözükmektedir. Ek olarak her sağlık kuruluşunun kendine spesifik influenza aşı programını geliştirmesi, aşı ile ilgili her yıl eğitim toplantıları düzenlemesi ve aşı takvimini bildirmesi önemlidir. Sağlık çalışanlarına gerçek bir kontraendikasyon varlığınının olmaması durumunda influenza aşısınının zorunlu kılınması da bir seçenektir.

Kaynaklar:

#90